Middagstips

Idag blev smarrig middag. Gjorde helstekt fläskfilé i trattkantareller. Det är en klar
favoriträtt här hemma. Är på snällt humör idag så bjussar på receptet =).

  • ca. 800g fläskfilè
  • 2 buljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • trattkantareller efter behag (snåla inte)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5-2,5 msk mjöl
  • salt & peppar

Putsa bort det värsta fettet från filén och krydda den med salt och peppar. Förstek
den runt om i en gryta med margarin tills den har fått färg.
Häll på vatten, buljongtärningar och svamp och låt koka upp. Låt puttra på svag-medel
värme i 40 minuter.
Lyft upp filen och skär upp i bitar, lägg upp på serveringsfat.
Gör en redning på grädden och mjölet och häll över i grytan. Låt koka upp igen och red
av mer vid behov. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över köttet och servera
med klyftpotatis. Hur gott som helst!

                                   

         


Kommentarer
Postat av: Erika

oj det ser supergott ut!

2008-06-17 @ 20:45:46
URL: http://toadie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0